Mesllalla: een olijvensalade uit Marokko

De kerken in Nederland staan in de derde week van september stil bij de weg naar vrede.
De ‘Internationale Dag van de Vrede’ op 21 september valt binnen die week en is een door de Verenigde Naties uitgeroepen jaarlijkse dag met aandacht voor vrede. Het doel is een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid.
De olijf is een Bijbels beeld van vrede en zegen -Deuteronomium 8,8.
In vrede kan nieuw leven ontluiken. In Genesis 8 vers 11 verwijst de olijftak naar het nieuwe leven.

Ingrediënten

  • 200 g zwarte of groene olijven, kleingesneden
  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • snuf chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 kleine uitgeperste teentjes knoflook
  • 2 eetlepels arachide olie (aardnoten)
  • 4 theelepels gehakte peterselie
  • peper, zout

Bereiding

Meng alles en laat de olijven een nacht hierin marineren.





Tekst en recept:
Janny de Moor
Arabisch Kookboek –
authentieke recepten van Marokko tot Oman,
Spectrum, Utrecht, 2007.