Maria lichtmis viering

Maria Lichtmis is een katholiek feest dat op 2 februari gevierd wordt. Maria Lichtmis is het feest waarop gevierd wordt dat Christus voor de eerste keer aan het volk verschijnt. Het feest valt veertig dagen na Kerstmis. Veertig is ook het aantal dagen dat Jezus in de woestijn verblijft voor hij zijn openbare optreden begint. In het Bijbelverhaal bij Maria Lichtmis wordt Jezus naar de tempel gebracht om hem te laten zien. Hij wordt daar herkend als de Messias die God beloofd had. Het feest sluit hiermee de kerstkring af. De Messias die verwacht wordt met Advent, is gekomen en herkend met Maria Lichtmis.

Feest van Aarde en Hemel is een project waarbij vieringen zijn ontwikkeld, bedoeld om de overgangen van de seizoenen te vieren en te dienen als proeftuin hoe we in onze kerkelijke traditie aandacht kunnen geven aan de seizoenen. Oude vergeten rituelen krijgen opnieuw vormgegeven, een plaats in de vieringen.

De vieringen van Feest van Aarde en Hemel zijn bedoeld voor liturgiegroepen en predikanten om inspiratie op te doen om dergelijke vieringen in de eigen gemeenten te ontwikkelen.

De viering kunt u hier downloaden.