Warmetruiendag

De groenste energie is de energie die je niet verbruikt!

Kyotoprotocol

Begin februari wordt de Warmetruiendag gehouden. De dag herinnert aan de inwerkingtreding van het Kyotoprotocol, het eerste wereldwijde klimaatverdrag (1997). Het is een jaarlijkse dag voor en door heel Nederland: thuis, in scholen en bedrijven, om ludieke acties en duurzame initiatieven te laten zien. In Vlaanderen is het: Dikketruiendag.

Mag het wat minder?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is P1110556-300x225.jpg

Wie geeft het goede voorbeeld?

Deze actiedag is bedoeld om je lichaam te verwarmen, maar niet de aarde, door er een gewoonte van te maken om warme kleren aan te trekken, waardoor de thermostaat een graadje lager kan. Zo kun je meewerken aan energiebesparing en het halen van klimaatdoelen en wereldwijde conflicten om grondstoffen verminderen. De Warmetruiendag wordt sinds 2007 georganiseerd door het Klimaatverbond, een samenwerking van gemeentes, waterschappen en provincies (www.klimaatverbond.nl)

De actieperiode loopt in feite vanaf 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, tot aan 15 februari, de dag na Valentijn. Het is stimulerend om nieuwe duurzame energiestromen op gang te brengen en liefde voor elkaar te verbinden met liefde voor de aarde. Voor allerlei praktijkmogelijkheden om zelf deel te nemen, zie www.warmetruiendag.nl

Wat ons betreft herinnert het schaap aan de warme wol die zij ons geeft. En de weerspreuk: Goed voorbeeld doet goed volgen!