
Eiersalade met groen
Een recept uit het Clarissenklooster in Megen. Het ‘groen’ en de eieren in deze eiersalade verwijzen naar hoop en leven. Rond Pasen komt bieslook uit de grond en zijn ook groene kruiden uit de natuur beschikbaar.
Een recept uit het Clarissenklooster in Megen. Het ‘groen’ en de eieren in deze eiersalade verwijzen naar hoop en leven. Rond Pasen komt bieslook uit de grond en zijn ook groene kruiden uit de natuur beschikbaar.
Voor deze ovenschotel worden groene bladen gebruikt die in het veld geplukt worden, zoals adderwortel, paardenbloemblad, veldzuring en brandneteltoppen.
Het wonder van scheppen, herscheppen en herschapen worden, een wedergeboorte, is na te vertellen aan de hand van deze Paas-omelet.
Zoals de Karthuisers zich typeren door een stille, strenge, eenvoudige leefwijze, zo eenvoudig is ook dit recept op Goede Vrijdag. Een recept voor 8 personen.
In Duitse kloosters is het gebruikelijk om op Witte Donderdag pannenkoeken met groene kruiden te eten. Ingrediënten 2 kg aardappels 2 eetlepels zure room 1 ei 2 eetlepels aardappelmeel bosjes vers groen, voorjaarskruiden (denk ook aan bieslook en
In de Bijbellezing over de opwekking van Lazarus, voorafgaand aan Pasen, wordt het wonder van herleven geschetst. In deze Veertigdagen zien we buiten het groen ontluiken en herleven. Daarom een groene pannenkoek met kruiden.